пʼятницю, 22 січня 2021 р.

КОВАЛІВКА ЗАЛИШИТЬСЯ БЕЗ АМБУЛАТОРІЇ З ЛЮТОГО МІСЯЦЯ?

Шишацька селищна рада не знайшла спільної мови з керівництвом Великосорочинської ОТГ щодо функціонування і утримання Ковалівської амбулаторії Шишацького центру ПМСД - амбулаторія 8 лютого припиняє свою роботу.


У зв'язку з тим, що Шишацька селищна рада не знайшла спільної мови з керівництвом Великосорочинської ОТГ щодо функціонування і утримання Ковалівської амбулаторії Шишацького центру ПМСД, сьогодні Виконком Шишацької селищної ради прийняв рішення про впорядкування комунальної структури первинної медицини, виключивши з неї амбулаторію у Ковалівці.

Як повідомили голова Виконкому Олександр Тутка і головний лікар ЦПМСД Олександр Іващенко, Шишацька селищна рада неодноразово зверталася до Великосорочинської сільської ради. На жаль, керівництво сусідньої громади відмежувалося від проблеми: не надали жодних відповідей і не прийняли ніяких рішень.

Ковалівська амбулаторія, відповідно нормативів, з 2018 року вже мала бути ФАПом. Проте, Шишацький Центр ПМСД, дотаційно, утримав її як амбулаторію, за підтримки Ковалівської сільради і Шишацької райради. 

У медзакладі працюють п'ятеро фахівців. Нині річні потреби на утримання штату амбулаторії складають 577 000 грн. Чому розпорядники Великосорочинського бюджету відвернулися від амбулаторії не відомо.

Ковалівська амбулаторія припинить свою роботу 8 лютого.

Ідентична ситуація сталася і з Центром надання соціальних послуг. Як повідомила його директор Світлана Васильченко, керівництво Великосорочинської ОТГ відмовляється від спілкування.

У Шишацького центру соцпослуг у Ковалівці 47 опікунів. Тут працюють двоє соцпрацівників і медсестра. На жаль, 2 лютого Центр надання соцпослуг теж припинить свою роботу в Ковалівці.

Нагадаємо, сьогодні також Виконком Шишацької селищної ради надав старостам громади нові адміністративні повноваження.

По темі:

Шишаччина у Facebook

Шишаччина у Telegram

Повідомити новину: zmi.shyshaky@gmail.com

Написати нам у Facebook

"Шишаччина" - громадське видання, яке не отримує коштів від органів влади чи спонсорів. Ми працюємо на волонтерських засадах виключно завдяки підтримці читачів. Ваша допомога - єдина запорука існування видання!

Реквізити для благодійної допомоги:

₴ 💳 Монобанк 4441 1144 4254 8622

₴ 💳 Приватбанк 4731 2191 0741 7101

€ 💶 UA623052990000026200885240769

1 коментар:

  1. За що боролись на те і напоролись. Може знову пора на дорогу виходить?

    ВідповістиВидалити