неділю, 10 січня 2021 р.

ЧИ ПЛАТИТИМУТЬ ЗА ТРАНСПОРТУВАННЯ ГАЗУ МЕШКАНЦІ ГАЗОНОСНИХ ТЕРИТОРІЙ?

Депутати Полтавської облради звернулися до комісії, що регулює вартість комунальних послуг, з вимогою звільнити від плати за транспортування газу споживачів, які проживають у радіусі 10 км від місця видобутку природного газу.


Про це сьогодні повідомив голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький. За його словами, на сесії облради 29 грудня депутати звернулися до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, з вимогами пояснити обґрунтованість розрахунків вартості транспортування газу та підстави розраховувати плату за транспортування на основі минулорічних обсягів споживання.

Олександр Біленький пише, що Полтавська облрада проти підвищення тарифів на газ та електроенергію. За його інформацією, на останній сесії депутати ухвалили звернення до Кабінету Міністрів з вимогою  вжити заходів щодо звільнення від плати за транспортування газу споживачам, що проживають в 10-км зоні від безпосереднього місця видобутку природного газу. 

Реалізація такої ініціативи значною мірою торкнулася б і мешканців Шишацької громади, які проживають неподалік Семиренківського газового родовища, де здійснює видобуток компанія ДТЕК. У першу чергу, це мешканці Покровського, Воскобійницького, Михайликівського старостинських округів.


Проте, наразі це лише звернення депутатів обласної ради до державного регулюючого органу. Чи підтримають у столиці таку ініціативу, покаже час.

Загалом, Шишацький район має потужні перспективи газового видобутку. Про це видно з карти, де позначена (фіолетовим кольором) територія, на яку вже видані дозволи на дослідження і розробку родовищ.

Немає коментарів:

Дописати коментар