четвер, 18 березня 2021 р.

ЯКОГО ПОСТАЧАЛЬНИКА ГАЗУ ОБРАТИ МЕШКАНЦЯМ ПОЛТАВЩИНИ ДО 1 ТРАВНЯ?

"Полтавагаз збут" відновить постачання газу споживачам з квітня: якого постачальника обрати?


У більшості громад Полтавщини природним газом споживачів забезпечують дві компанії: АТ "Полтавагаз" і ТОВ "Полтавагаз збут". Перші доставляють блакитне паливо по трубах і отримують кошти за розподіл газу, а другі безпосередньо продають сам газ. 

З 1 серпня 2020 року на території України для побутових споживачів газу працює вільний ринок природного газу. Споживачі мають можливість купувати газ у будь-якої компанії. На ринку газу нині працюють 50 постачальників.

З 1 березня "Полтавагаз збут" через порушення вимог Кодексу газотранспортної системи припинив постачати газ 349 тисячам абонентів. Побутових споживачів автоматично перевели до "постачальника останньої надії" - "Нафтогаз України".

2 березня оголосили, що жителі Полтавщини мають обрати ринкового постачальника газу й укласти з ним договір. Споживачам дали 2 місяці, щоб підписати договір із новим постачальником на вибір.

З 1 квітня "Полтавагаз збут" відновить постачання газу споживачамКомпанія почала активно працювати над відновленням відносин з абонентами. Щоб знову стати їх клієнтом, потрібно підписати договір-приєднання. Заяву приєднання можна подати через абонентський відділ, Укрпошту, кур’єрські служби.

Що робити населенню: підписувати договір із "Полтавагаз збут", з "Нафтогазом", чи з іншою компанією? 

У кожного є свої переваги й недоліки. Обрати постачальника з 50 варіантів та порівняти ціни можна на онлайн-ресурсах "ГазПравда" або "Газотека". Далі необхідно зайти на сайт вибраної компанії і там лишити заявку на приєднання.

Зазначимо, що визначитися із постачальником потрібно до 1 травня.

По темі:

Якщо вам сподобалася стаття, або інформація вам цікава, підтримайте, будь ласка, автора донатом:
₴ 💳 Приватбанк 4731 2191 0741 7101
₴ 💳 Монобанк 4441 1144 4254 8622

2 коментарі:

  1. Які умови постачання. зокрема ціна на цілий рік фіксована чи ринкова? "Нафтогаз" обіцяє на рік по 6.99 і активно розсилає зразки заповнень і перелік документів..

    ВідповістиВидалити
  2. якщо споживач з якихось причин не підпише договір приєднання ні з яким постачальником що тоді буде

    ВідповістиВидалити