середу, 24 березня 2021 р.

У ШИШАЦЬКІЙ ГРОМАДІ ЗАКРИЛИ ШКОЛИ І ПОСИЛИЛИ КАРАНТИННІ ОБМЕЖЕННЯ

У Шишацькій громаді тяжка епідемічна ситуація, у зв'язку з чим відсьогодні закрили всі школи і запровадили додаткові карантинні обмеження.


Таке рішення прийняли вчора на засіданні Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Шишацької об'єднаної територіальної громади.

З 23 березня до 3 квітня, через різке погіршення епідемічної ситуації на території нашої громади, заборонено:

- відвідування закладів освіти здобувачами освіти, крім закладів дошкільної освіти;

- приймання відвідувачів у закладах культури та проведення культурних масових заходів (розважальних, соціальних, рекламних й інших);

- проведення занять гуртків закладів позашкільної освіти.

Станом на вчора у загальноосвітніх навчальних закладах Шишацької громади були відсутні 517 учнів. Це - третина усіх школярів. Тому було прийнято відповідне рішення про карантинне закриття шкіл.

Крім цього, посилюється контроль за виконанням протиепідемічних вимог підприємцями – юридичними та фізичними особами, підприємствами, установами, організаціями тощо.

Суб’єкти господарювання, незалежно від форми власності, діяльність яких пов’язана з прийомом та обслуговуванням населення, повинні суворо дотримуватися карантинних обмежень. 

Представники Держпродспоживслужби, правоохоронних органів та селищної ради проводили і проводитимуть постійні перевірки. У разі виявлення порушень карантинні обмеження будуть посилені.

Ситуація нині погіршується швидкими темпами. Це підтвердили під час своїх виступів на засіданні Комісії керівники медичної галузі громади – директор Шишацької лікарні планового лікування Маргарита Хорольська та головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Олександр Іващенко.

Серед 46 хворих, які лікуються у стаціонарі лікарні, у провізорному відділенні перебувають 16 пацієнтів з пневмонією, ще четверо – у реанімації. 

Усім потрібна киснева підтримка. Витрати кисню великі. За минулі вихідні використали 18 балонів. На жаль, і вік хворих з тяжкою пневмонією, спричиненою коронавірусною інфекцією, значно помолодшав. Цими днями до стаціонару поступила пацієнтка 22 років, а немовля та дворічну дитину відправили до Полтави.

Сумні факти щодо розширення вікових категорій та зростання кількості пацієнтів з коронавірусною інфекцією навів і головлікар Центру ПМСД Олександр Іващенко. При цьому він зазначив, що й сам вірус змінився. 

Хвороба розвивається значно швидшими темпами, скоротився її інкубаційний період і характерні раніше ознаки, наприклад, втрата смаку і нюху, вже не актуальні.  Зараз це – нежить, нудота, можлива діарея.

Нині медзаклади нашої громади отримали нові швидкі тести на антигени. Протестуватися може кожен, хто має  найменші ознаки захворювання. Щодо вакцинації – мобільна бригада проходить відповідне навчання. Після отримання сертифіката й вакцини вона приступить до роботи. Скільки буде виділено вакцин для жителів Шишацької ОТГ – поки що невідомо.

Закликаємо усіх поставитися до протиепідемічних вимог максимально серйозно! Елементарна обережність – носіння маски, постійна дезінфекція і соціальна дистанція - можуть врятувати вам життя!

Нагадаємо, попередньої доби на Шишаччині виявили 21 новий випадок коронавірусного захворювання. Найбільше поширення інфекції зафіксували у Воскобійниках, Шишаках, Яреськах і Михайликах.

Немає коментарів:

Дописати коментар