пʼятницю, 26 березня 2021 р.

ЯКОЮ БУДЕ ЦІНА ГАЗУ НА ПОЛТАВЩИНІ У КВІТНІ?

Постачальники природного газу побутовим споживачам Полтавщини назвали свої ціни на газ у квітні.


"Нафтогаз" продаватиме газ населенню по 6,86 грн/м³. Дана ціна актуальна для споживачів, які уклали договір з "Нафтогазом". 

Клієнтам, які отримують газ за механізмом "постачальника останньої надії" (колишні абоненти "Полтавагаз збуту"), ціна становитиме 6,99 грн/м³.

Свою ціну оприлюднив також і постачальник "Полтавагаз збут". Вона залишилася незмінною - 6,99 грн/м³Це - максимально допустима ціна на ринку газу.

Тариф на послуги розподілу природного газу від АТ "Полтавагаз" залишається незмінним - 1,78 грн/м³ (без ПДВ), 2,136 грн/м³ (з ПДВ).


Крім цього, газопостачальна компанія "Нафтогаз України" завершує розробку фіксованих тарифних планів, покликаних захистити споживачів від сезонних стрибків ціни на газ під час наступного опалювального сезону. Тариф розробляється на основі реалізації тарифного плану "Річний", який запропонували після відкриття ринку газу в серпні 2020 року. 

Клієнти ГК "Нафтогаз України", які минулого року оформили тарифний план "Річний", сплачують за газ щомісяця за ціною 4,73 грн, 5,24 грн або 6,45 грн за куб. м (із ПДВ) в залежності від умов укладених договорів.

Тарифний план із фіксованою ціною, який впроваджуватимуть для захисту споживачів, надаватиметься за замовчуванням усіма газопостачальними компаніями - це передбачено проектом рішення НКРЕКП. При цьому, кожен споживач зможе змінювати фіксований тарифний план упродовж року на місячний, а також у будь-який момент перейти до іншого постачальника газу.

Про цінові пропозиції на природний газ від інших постачальників дивіться на спеціальних онлайн-ресурсах "ГазПравда" або "Газотека". Нині на газовому ринку є близько 50 різних постачальників.

Немає коментарів:

Дописати коментар