четвер, 4 березня 2021 р.

КОЛИ У ШИШАЦЬКІЙ ШКОЛІ ІМЕНІ ВЕРНАДСЬКОГО ХАРЧУВАТИМУТЬ УЧНІВ? (ВІДЕО)

Коли у Шишацькій спеціалізованій школі ім. В.І. Вернадського відновиться харчування учнів: що відомо?


Уже більше ніж півроку в опорному закладі Шишацькій школі імені В.І. Вернадського не працює харчоблок. Там ще на початку начального року у вересні розпочали ремонт. 

Уже тоді батьки учнів, особливо молодших класів, забили тривогу. Адже відсутність гарячого харчування може непоправно відобразитися на здоров'ї дітей.

Головною проблемою стало те, що відділ освіти Шишацької селищної ради і адміністрація школи не забезпечили дітей альтернативним приміщенням для харчування. 

Відомо, що у вересні тоді ще депутат Шишацької районної ради Віталій В'юн звернувся до начальниці відділу освіти Шишацької селищної ради Наталії Караваєвої з вимогою організувати для школярів харчування і забезпечити дітей іншим приміщенням для цього.


Наталія Караваєва відповіла депутату райради, що на час ремонту в їдальні харчування у Шишацькій школі відбувається шляхом роздачі учням попередньо фасованої харчової продукції, навчальний заклад забезпечений бутильованою питною водою.

Віталій В'юн звернувся також до Миргородської прокуратури, повідомивши, що відміна постійного харчування у Шишацькій школі грубо порушує законодавство України про освіту і попрохав провести правову перевірку з цього питання.

У прокуратурі відповіли депутату, що не мають повноважень проводити подібні перевірки.

Наприкінці вересня минулого року прес-служба Шишацької ОТГ оприлюднила інформацію про хід ремонтних робіт, у якій процитувала Наталію Караваєву, яка зокрема повідомила: "Усвідомлюємо, які незручності ремонт харчоблоку створить дітям і батькам. Однак змінити обставини ми не могли раніше і не можемо тепер".

Також, на початку лютого цього року Держпродспоживслужба проводила перевірку в закладах освіти Шишацької громади і повідомила, що у Шишацькій спеціалізованій школі ім. В.І. Вернадського виявили ряд порушень, зокрема - відсутність організації харчування.

Проте, проблема досі не вирішена. 

На засіданні 5 сесії Шишацької селищної ради 23 лютого дане питання підняли депутати. Голова селищної ради Олександр Тутка і начальниця відділу освіти Наталія Караваєва пояснили, що у харчоблоці школи триває ремонт. Замовником робіт є Департамент будівництва, містобудування, архітектури і ЖКГ Полтавської ОДА. Завершити його не можуть, бо проєкт фінансується за кредитною програмою Європейського інвестиційного банку і кошти на ремонтні роботи приходять невеликими частинами і з запізненням.

Також, назвали кінцевий строк реалізації проєкту - жовтень 2021 року. Якщо ситуація не змінюватиметься, ймовірно, що у цьому навчальному році й можливо навіть на початку наступного гарячого харчування учнів у Шишацькій школі не буде.

По темі:

Хто поставляє продукти навчальним закладам Шишаччини

Дана публікація підготовлена на прохання читачів. Якщо вас цікавить якась тема, чи ви самі бажаєте поділитися важливою інформацією, пишіть нам на електронну пошту zmi.shyshaky@gmail.com або повідомлення на сторінку "Шишаччина" у Facebook.

Немає коментарів:

Дописати коментар