середу, 10 березня 2021 р.

ЯКА ДОЛЯ ЗАЛИШКІВ КОШТІВ ШИШАЦЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ?

Миргородська районна рада не змогла прийняти рішення про розподіл і перерахування залишків коштів ліквідованих районних рад. Що буде з коштами Шишацького районного бюджету?

Голова Миргородської райради Наталія Гирка

3 лютого відбулося друге засідання 4 сесії Миргородської районної ради, у якому взяли участь депутати райради з Шишацької громади Михайло Михайлик (Довіра) та Маргарита Хорольська (РПЛ).

Михайло Михайлик

Маргарита Хорольська

Був присутнім на засіданні також секретар Шишацької селищної ради Віктор Іваненко.

Віктор Іваненко

У ході першого засідання 4 сесії, яке відбулося 29 січня, депутати прийняли рішення зробити перерву і провести друге засідання, на якому розглянути доопрацьовані проекти рішень по 3 питаннях.

Одне з них - питання "Про перерахування залишків коштів загального фонду, що утворилися на кінець бюджетного періоду на рахунках бюджетів ліквідованих районів".

Цей проект рішення викликав жваве обговорення, але не набрав необхідної кількості голосів і не був підтриманий депутатським корпусом.

Фото: Інформаційного центру "Миргородщина"

Даний проєкт рішення пропонує розподілили залишки коштів ліквідованих районних рад, що залишилися невикористаними станом на 1 січня 2021 року.

Зокрема, що стосується залишків коштів ліквідованої Шишацької райради, ситуація виглядає наступним чином. За підсумками 2020 року на рахунках Шишацького районного бюджету залишилося 2 744 630 грн.

У Миргородській райраді пропонують розподілити ці кошти між трьома місцевими радами. Бюджету Шишацької ОТГ перерахувати 1 829 418 грн, бюджету Великосорочинської ОТГ, у зв'язку з приєднанням Ковалівки - 302 477 грн. Решту коштів 612 735 грн Миргородська райрада хоче залишити собі.


Голова Миргородської райради Наталія Гирка 2 березня ініціювала створення робочої групи з питань аналізу проекту рішення районної ради по залишках коштів районних бюджетів ліквідованих районів. 

5 березня відбулося засідання цієї робочої групи, до якої увійшли голова та заступник голови районної ради, голови постійних депутатських комісій та голови фракцій політичних партій, представники виконавчого апарату ради, виконавчих органів, голови комісій з реорганізації райдержадміністрацій Миргородського району.

Головний спеціаліст з юридичних питань виконавчого апарату районної ради Валерій Толмачов аргументував, що компетенція і повноваження на будь-які дії з коштами бюджетів районів – це обов’язок виконавчих органів, якими є районні державні адміністрації та їх фінансові структури. Вони й мають розробити та представити на розгляд депутатського корпусу проєкт відповідного рішення, обґрунтувавши його належним чином.

Щоб врахувати всі точки зору і дійти консенсусу, голова районної ради дала доручення райдержадміністраціям розробити програму для цільового спрямування бюджетних коштів на основі пропозицій від усіх громад, які входять до Миргородського району.

Питання перерахування коштів мають розглянути на засіданні 5 сесії Миргородської райради, скликаної на 12 березня.

По темі:

Немає коментарів:

Дописати коментар