середу, 10 березня 2021 р.

ЧОМУ ЗАСТУПНИКІВ ГОЛОВИ ШИШАЦЬКОЇ ГРОМАДИ НЕ ПОЗБАВЛЯЮТЬ ДЕПУТАТСЬКИХ ПОВНОВАЖЕНЬ?

Чому обраних заступниками голови Шишацької селищної ради депутатів не позбавляють депутатських повноважень?


23 лютого на засіданні 5 сесії Шишацької селищної ради за пропозицією голови громади Олександра Тутки депутати затвердили двох нових заступників селищного голови - Світлану Воротинцеву і Наталію Коротич. 

Крім цього, окремим рішенням депутати затвердили новий кількісний і персональний склад виконавчого комітету Шишацької селищної ради, до якого якого ввійшли новопризначені заступниці селищного голови.


Світлана Воротинцева і Наталія Коротич є депутатами селищної ради, обраними від партій "Слуга народу" і "Довіра" відповідно. Посади заступників голови громади і членів виконкому несумісні з посадами депутатів місцевої ради, проте Шишацька селищна територіальна виборча комісія досі не позбавила їх депутатських повноважень і не визначила наступних за квотою виборчих списків депутатів.

Голова селищної ТВК Наталія Мотченко у коментарі "Шишаччині" повідомила, що тервиборчком не розглядав дане питання, тому що Шишацька селищна рада досі не надала виборчій комісії копій прийнятих на 5 сесії рішень. Для цього, за словами, голови ТВК, у селищної ради є 30 днів. Нагадаємо, сесія селищної ради відбулася 23 лютого.

У той час наші власні джерела повідомляють, що в органах держвлади розглядають кандидатуру секретаря Шишацької селищної ради Віктора Іваненка на призначення його головою Миргородської райдержадміністрації. При цьому, у разі такого призначення, він змушений буде скласти повноваження секретаря селищної ради.

Нагадаємо, що секретаря селищної ради обирають зі складу депутатів. Наші джерела повідомляють, що у разі появи вакантної посади секретаря Шишацької селищної ради, на неї поміж інших депутатів претендують і Світлана Воротинцева, і Наталія Коротич. 

Можливо саме через це депутатки, призначені заступниками голови громади, не складають депутатських повноважень, інакше вони не зможуть бути обраними на посаду секретаря. У разі обрання секретарем одна з них може написати заяву про звільнення з посади заступника голови. У такому разі на вакантну посаду заступника претендуватиме хтось інший.

Як бачимо, формування місцевої влади у Шишацькій громаді ще не завершене. І нас ймовірно чекають ще неодноразові зміни у керівному складі та у складі депутатського корпусу.

По темі:

Немає коментарів:

Дописати коментар