неділю, 28 березня 2021 р.

ЯК У ПАРЛАМЕНТСЬКОМУ ОФІСІ ОБГОВОРЮВАЛИ ШИШАЦЬКУ ГРОМАДУ

Як у Парламентському офісі місцевого самоврядування обговорювали шляхи розвитку Шишацької об’єднаної територіальної громади.


Наша редакція віднайшла у матеріалах Верховної Ради України цікаву подію, пов'язану з Шишацькою громадою. Сталася вона 5 років тому - у січні 2016 року.

У нас про це не публікували, адже тоді не було навіть видання "Шишаччина". Тому згадаємо і зафіксуємо для історії.

У грудні 2015 року на виконання доручення Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана розпочав надавати консультативну допомогу органам місцевого самоврядування Парламентський офіс місцевого самоврядування. Офіс надавав методичну допомогу конкретним громадам, а також організовував регулярні навчання та обговорення актуальних проблем впровадження реформи децентралізації. 

У січні 2016 року до Парламентського офісу звернувся селищний голова Шишацької ОТГ Олександр Тутка за роз’ясненням низки питань, пов’язаних з функціонуванням новоствореної громади. 

16 січня в Парламентському офісі відбулася зустріч представників Шишацької громади з працівниками Апарату Верховної Ради України, центральних органів виконавчої влади та Асоціації міст України.

Нашу делегацію представляли голова Шишацької ОТГ Олександр Тутка, перший заступник голови Федір Дерій, депутат Полтавської облради Віктор Скочко, во. Михайликівського старости Михайло Михайлик, директор КП "Техкомунбуд" Петро Корсун, начальник інвестиційного відділу громади Роман Клочко.


Повідомляється, що Шишацький селищний голова та представники громади поділилися своїми здобутками і проблемами. Їм надали роз’яснення щодо фінансових, організаційних, земельних і кадрових питань функціонування громади, також щодо можливостей її розвитку та впровадження інвестиційних проектів.

Приділили увагу питанням повноважень новообраних органанів місцевого самоврядування об’єднаної громади у відповідності до законодавства, співпраці з місцевими органами влади.

Заступник Керівника Апарату Верховної Ради України Олександр Мартиненко, який організував зустріч, просив представників місцевої громади інформувати органи влади вищого рівня про відсутність допомоги на місцях. 

"Якщо на місці не допомагають, а що гірше, ще й перешкоджають вирішенню нагальних питань об’єднаних територіальних громад, потрібно невідкладно інформувати про це орган виконавчої влади вищого рівня, відповідні центральні органи виконавчої влади, Апарат парламенту - для вжиття невідкладних, відповідних заходів реагування", – сказав він.


Відомо, що того року Шишацька ОТГ отримала від держави 14 млн гривень допомоги на розвиток інфраструктури. Більшість цих коштів була потрачена на ремонт Шишацького Центру ПМСД.

Немає коментарів:

Дописати коментар