неділю, 14 березня 2021 р.

У МИРГОРОДІ ВІДБУЛАСЯ ПОЗАЧЕРГОВА СЕСІЯ РАЙОННОЇ РАДИ

12 березня відбулася позачергова 5 сесія Миргородської районної ради, на якій розглядали бюджетні питання.


Участь у сесії взяли депутати з Шишаччини Маргарита Хорольська і Михайло Михайлик. 

На засіданні був присутній і секретар Шишацької селищної ради Віктор Іваненко.


Депутати розглянули 6 питань порядку денного, які стосувалися бюджету Миргородського району.

Перше питання "Про перерахування залишків коштів загального фонду, що утворилися на кінець бюджетного періоду на рахунках бюджетів ліквідованих районів" у минулому викликало хвилю обговорень і не було прийняте. Цього разу депутати дійшли згоди та поданий проект рішення підтримали одноголосно. 

Відповідно, залишки коштів Шишацької районної ради частково спрямували на функціонування Миргородської райради, частково – до бюджетів Шишацької і Великосорочинської територіальних громад. Їх цільове призначення – підтримка вторинної ланки медицини.

Наступним рішенням змінили показники бюджету Миргородського району на поточний рік і спрямували 6 млн грн на продовження реконструкції частини головного лікувального корпусу відділення екстренної медичної допомоги Миргородської ЦРЛ. Медичний заклад є опорним і буде обслуговувати пацієнтів з усіх 17 громад Миргородського району.

Також на засіданні депутати підтримали рішення про перерахування залишків коштів спеціального фонду, що утворилися на рахунках відділу освіти, молоді, спорту та культури Шишацької РДА.

Окремо депутати прийняли рішення направити звернення до Президента України, Голови Верховної Ради та Прем’єр-Міністра стосовно окреслення повноважень районних рад та приведення норм законодавства у відповідність до положень Конституції України.

По темі:

Немає коментарів:

Дописати коментар