середу, 31 березня 2021 р.

ЯК ПРАЦЮЄ НАСІННЄВА СТАНЦІЯ У ШИШАКАХ (ФОТО, ВІДЕО)

У селищі Шишаки на виробничих потужностях Агрофірми "імені Довженка" працює насіннєва станція для відбору посівного зерна.


Шишацьку насіннєву лінію Агрофірми "імені Довженка" збудували 2010 року завдяки інвестиціям компанії "Астарта-Київ". Тут відбирається найкраще зерно для посіву. 

Підприємство застосовує новітні методи обробки та європейське обладнання. Від якості посівного матеріалу залежить урожайність полів.

Директор насіннєвої лінії Володимир Соляник

Спочатку у завальну яму засипається зерно. За допомогою обладнання відсівається пил та інші часточки. Потім посівний матеріал відбирається і завантажується у біг-беги. За кожним виробничим процесом пильнують оператори, які спостерігають за обладнанням і контролюють якість продукції.

Оператор Сергій Матвієнко

Шишацька насіннєва лінія працює з соєю, пшеницею та ячменем. Перед посівом кожна партія зерна проходить лабораторну перевірку на якісні показники: вагу, чистоту, енергію, схожість і вологість.


Також на підприємстві здійснюють інокуляцію насіння сої. Інокуляція - це процес нанесення на насіння бобових препаратів, що містять ризобактерії. Вони сприяють утворенню азотфіксуючих бульбочок на корінні рослин. Інокуляція дозволяє підвищити врожайність і заощадити на азотних добривах.

Агроном Іван Красуцький

Екологи контролюють визначені законодавством нормативи викидів забруднюючих речовин. Мінімізувати вплив на довкілля допомагає сучасне європейське обладнання. Нещодавно сюди придбали сучасну аспіраційну установку, призначену для відбору пилу в приміщення насіннєвої лінії. Нове обладнання забезпечує ретельне та якісне очищення викидів виробництва.

Інженер з техногенно-екологічної безпеки Юлія Переяслівська

Під час пандемії на підприємстві приділяють особливу увагу безпеці співробітників. За станом їхнього здоров’я слідкує відділ охорони праці. Раз на рік усі співробітники проходять медичний огляд, а щоб не хворіти застосовують засоби індивідуального захисту. Щоб убезпечити працівників від травмування закупили спеціальні костюми, взуття й інші засоби захисту - респіратори, маски і рукавиці.

Начальник відділу охорони праці агрофірми Юрій Чоп

Немає коментарів:

Дописати коментар