четвер, 25 березня 2021 р.

НА ШИШАЧЧИНІ ЗА ДОБУ ВИЯВИЛИ 20 НОВИХ ВИПАДКІВ C0VID-19, ОДНА ЛЮДИНА ПОМЕРЛА

На Шишаччині минулої доби виявили 20 нових випадків коронавірусного захворювання.


Станом на ранок 25 березня, на території Шишаччини коронавірусну інфекцію підтвердили у 764 людей. З них - 20 нових випадків за останню добу. 

Одна людина, перебуваючи на лікуванні, померла. Висловлюємо співчуття рідним і близьким!

Наразі від захворювання вилікувалися 652 людини.

12 людей померли.

100 людей перебувають на лікуванні.

Найбільше нині хворіють у Воскобійниках, Шишаках, Яреськах і Михайликах.


Ситуація погіршується швидкими темпами. Це підтверджують керівники медичної галузі громади – директор Шишацької лікарні планового лікування Маргарита Хорольська та головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Олександр Іващенко.

Серед хворих, які лікуються у стаціонарі лікарні, у провізорному відділенні перебувають багато пацієнтів з пневмонією, кілька людей – у реанімації. 

Усім потрібна киснева підтримка. Витрати кисню великі. За минулі вихідні використали 18 балонів. На жаль, і вік хворих значно помолодшав. Цими днями до стаціонару поступила пацієнтка 22 років, а немовля та дворічну дитину відправили до Полтави.

Сам вірус теж змінився. Хвороба розвивається значно швидшими темпами, скоротився її інкубаційний період і характерні раніше ознаки, наприклад, втрата смаку і нюху, вже не актуальні.  Зараз це – нежить, нудота, можлива діарея.

Нині медзаклади громади отримали нові швидкі тести на антигени. Протестуватися може кожен, хто має  найменші ознаки захворювання. Щодо вакцинації – мобільна бригада проходить відповідне навчання. Після отримання сертифіката й вакцини вона приступить до роботи. Скільки буде виділено вакцин для жителів Шишацької ОТГ – поки що невідомо.

Нагадаємо, учора у Шишацькій громаді закрили школи і посилили карантинні заходи.

Закликаємо усіх поставитися до протиепідемічних вимог максимально серйозно! Носіння маски, постійна дезінфекція і соціальна дистанція можуть врятувати вам життя!

По темі:

Немає коментарів:

Дописати коментар