понеділок, 19 квітня 2021 р.

ХТО І ЯК МОЖЕ ОТРИМАТИ 8000 ГРИВЕНЬ ДОПОМОГИ

З 19 квітня по 15 травня підприємці та наймані працівники, бізнес яких підпадає під заборону, можуть отримати по 8 000 грн допомоги.


У Полтавській області встановили "червоний" рівень небезпеки, а тому підприємці та наймані працівники, діяльність яких підпадає під карантинну заборону, можуть отримати по 8 000 грн допомоги від держави.

Основна підстава для претендування на такі виплати - це введення в регіоні "червоного" рівня небезпеки. У Полтавській області відповідні обмеження діють з 15 квітня. Ще одна умова - працівник, який отримує виплати, має бути застрахований.

Застрахована особа має звернутися із заявою про виплату допомоги протягом 30 днів з дня запровадження на території відповідного регіону обмежувальних протиепідемічних заходів. Тобто у Полтавській області - до 15 травня. Надсилати заявки на отримання 8000 грн допомоги від держави ФОПи та наймані працівники з "червоних" карантинних зон зможуть з 19 квітня.

Заяву можна подати через "Портал Дія", у тому числі з використанням мобільного додатку "Дія", верифікувавшись через електронний підпис чи BankID.

Якщо у мобільному додатку ви не бачите пункту з записом на отримання допомоги, власноруч оновіть додаток.

Виплата допомоги буде здійснюватися на банківський рахунок (у форматі IBAN), який заявник вкаже у заявці.

Більш детально про те, які види діяльності підпадають під виплату допомоги, читайте ТУТ.

1 коментар: