неділю, 4 квітня 2021 р.

НА ШИШАЧЧИНІ - 39 НОВИХ ВИПАДКІВ COVID-19!

На Шишаччині виявили 39 нових випадків коронавірусного захворювання.


Станом на ранок 4 квітня, на території Шишацької громади і Ковалівки коронавірусну інфекцію підтвердили у 838 людей. З них - 39 нових випадків за позаминулу добу. Це - рекордна кількість нових захворювань за весь час пандемії.

Наразі вилікувалися уже 686 людей.

11 людей померли (летальний випадок, про який повідомила Полтавська ОДА 25 березня, не підтвердила Національна служба здоров'я України).

141 людина перебуває на лікуванні.

Найбільше захворювань нині у ВоскобійникахЯреськах, Шишаках, Федунці, Сагайдаку і Михайликах.


Вік хворих значно помолодшав, бо вірус змінився. Хвороба розвивається швидшими темпами, скоротився її інкубаційний період. Характерні раніше ознаки як втрата смаку і нюху вже не актуальні.  Зараз це – нежить, нудота, можлива діарея.

Медзаклади громади отримали нові швидкі тести на антигени. Протестуватися може кожен, хто має  найменші ознаки захворювання. Пункти тестування дивіться ТУТ.

Щодо вакцинації – мобільна бригада проходить відповідне навчання. Після отримання сертифіката й вакцини вона приступить до роботи. 29 березня у Шишаках відкрився кабінет щеплення.

Також, нагадуємо, що у Центрі надання соціальних послуг Шишацької громади людям, які перехворіли на COVID-19, пропонують пройти безкоштовні реабілітаційні оздоровчі процедури.

Закликаємо мешканців Шишаччини дотримуватися карантинних заходів: носити маски, дезінфікувати руки, тримати соціальну дистанцію, уникати зайвих контактів.

По темі:

Немає коментарів:

Дописати коментар