вівторок, 6 квітня 2021 р.

14 КВІТНЯ СТАРТУЄ ОБЛАСНИЙ КОНКУРС ЕКОІНІЦІАТИВ ЗА НОВИМИ ПРАВИЛАМИ

Робоча група обласного конкурсу екологічних громадських ініціатив Полтавщини змінила положення цьогорічного конкурсу, який стартує 14 квітня.


6 квітня у Полтавській обласній раді відбулося засідання робочої групи із супроводу конкурсу екологічних громадських ініціатив Полтавської області.

Нагадаємо, конкурс існує з 2019 року. Він допомагає розв’язати мікроекологічні проблеми у громадах. 

Будь-який мешканець області, якому виповнилося 14 років, може онлайн подати свій проєкт на конкурс. Подавати їх можна з 14 квітня по 14 травня.

Щороку на реалізацію проєктів-переможців з обласного бюджету надають 2 мільйони гривень - по 100 000 грн на один проєкт. Фінансування здійснюється 50% на 50%: з обласного бюджету та з місцевого. Тобто, загальна вартість проєкту може складати 200 тис грн, і навіть більше, якщо рада громади покриє надлишкові витрати.

Нагадаємо, 2020 року на Полтавщині перемогли 46 проєктів, з яких реалізували 16, бо не всі громади змогли освоїти кошти.

Мешканці Шишацької громади перемагали у конкурсі екоініціатив уже двічі. 2019 року - Юлія Михайлова з проєктом "Життя без відходів". 2020 року - Назар Марюхна з проєктом "СонЕкоSpace" - сонячний екологічний простір".


Сьогодні на засіданні робочої групи змінили Положення про конкурс екологічних громадських ініціатив Полтавської області.

“Раніше бали того чи іншого проєкту рахували пропорційно, враховуючи кількість населення села, селища чи міста. Це урівнювало шанси на перемогу. Коли в Україні змінився територіальний устрій, доречно враховувати населення громади. Також потрібно зробити три рейтинги громад: сільські, селищні і міські. Тобто, буде три списки проєктів. Для міста, селища і села”, - повідомила секретар робочої групи, заступник начальника відділу інвестиційної діяльності та проєктного менеджменту виконавчого апарату Полтавської облради Олеся Дроботенко.

Немає коментарів:

Дописати коментар