суботу, 24 квітня 2021 р.

НА ШИШАЧЧИНІ ВІДСУТНІ НАЛЕЖНО ОБЛАШТОВАНІ ПЛЯЖІ

У Шишацькій громаді немає жодного належно облаштованого місця для відпочинку на воді.


Нині на Полтавщині облікували 226 місць відпочинку населення на воді, з них 104 – паспортизовані, а 122 – стихійні.

Про це на апаратній нараді Полтавської обласної державної адміністрації повідомив директор Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Сергій Вегнер. 

За його словами у 15 територіальних громадах області відсутні облаштовані місця для відпочинку на воді. На Миргородщині це - Лохвицька, Шишацька, Великосорочинська і Комишнянська громади. 

Сергій Вегнер каже, що питання облаштування місць відпочинку у зазначених громадах повинні бути доопрацьовані. З питаннями щодо облаштування місць відпочинку місцева влада має звернутися до КУ "Рятувально-водолазна служба" Полтавської обласної ради та обласного Департаменту.

Для Шишаччини, де багато селищ розташовані на березі Псла, це питання надзвичайно актуальне. Лише у Шишаках не менше 7 пляжів, де влітку щодня відпочивають десятки і сотні людей.

14 громад області поставили у приклад, серед них - Миргородська, Білоцерківська і Гоголівська Миргородського району.

Зазначається, що з початку року в Полтавській області загинули 11 людей. Усі випадки загибелі сталися поза облаштованими для купання місцями, де не проведений комплекс заходів із забезпечення умов відпочинку на воді. 

Основною причиною загибелі є нехтування громадянами правилами безпечного перебування на водних об’єктах та вживання спиртних напоїв. 

Відповідно до затвердженого плану, з 5 травня працівники рятувально-водолазної служби розпочнуть обстеження й очищення підводної частини пляжів області.

Немає коментарів:

Дописати коментар