неділю, 4 квітня 2021 р.

НА ШИШАЧЧИНІ РОЗПОЧАЛАСЯ АНТИКОРОНАВІРУСНА ВАКЦИНАЦІЯ

У Шишацькій громаді розпочалося щеплення жителів протикоронавірусною вакциною.

Головна лікарка Шишацької ЛПЛ Маргарита Хорольська

З минулої суботи у Центрі первинної медико-санітарної допомоги розпочали вакцинацію від COVID-19. Першими щеплюються медичні працівники та жителі Шишаччини віком від 80 років. 

За тиждень на Шишаччині провакцинували 70 людей. Щеплення проводять індійською вакциною Covishield, розробленою британсько-шведською компанією AstraZeneca.

Попередньо усі, хто погоджується на вакцинацію, підписують бланк "Інформованої згоди" на проведення щеплення. За три місяці ці люди повинні пройти повторну вакцинацію.

Наразі ускладнень після щеплень не зафіксували. Можливе тимчасове погіршення самопочуття як при будь-якій іншій вакцинації: почервоніння, біль, набряк у місці ін'єкції; лихоманка, загальна слабкість, незначне підвищення температури тіла; головний біль, біль у м'язах чи суглобах тощо. Протипоказання щодо щеплення – гіперчутливість до компонентів вакцини, гостре захворювання.

Щодо загальної ситуації по коронавірусу медики повідомляють, що вона залишається напруженою. Позавчора на Шишаччині медики виявили 39 нових випадків коронвірусного захворювання. Це - добовий рекорд нових випадків COVID-19 за весь час пандемії з серпня минулого року. Найбільша захворіюваність нині спостергіагється у Воскобійниках, Яреськах, Шишаках, Федунці, Сагайдаку і Михайликах.

Зважаючи на обставини, у школах громади продовжили дистанційне навчання до 10 квітня включно.

Закликаємо мешканців Шишаччини дотримуватися карантинних заходів: носити маски, дезінфікувати руки, тримати соціальну дистанцію, уникати зайвих контактів.

Читайте також по темі:

Немає коментарів:

Дописати коментар