четвер, 1 квітня 2021 р.

НА ШИШАЧЧИНІ - 4 НОВИХ ВИПАДКИ COVID-19

На Шишаччині виявили 4 нових випадки коронавірусного захворювання.


Станом на ранок 1 квітня, на території Шишацької громади і Ковалівки коронавірусну інфекцію підтвердили у 799 людей. З них - 4 нових випадків за останню добу. 

Наразі від захворювання вилікувалися 670 людей.

11 людей померли (летальний випадок, про який повідомила Полтавська ОДА 25 березня, не підтвердила Національна служба здоров'я України).

118 людей перебувають на лікуванні.

Найбільше нині хворіють у Воскобійниках, Шишаках, Яреськах, Михайликах і Сагайдаку.


Вік хворих значно помолодшав, бо вірус змінився. Хвороба розвивається швидшими темпами, скоротився її інкубаційний період. Характерні раніше ознаки як втрата смаку і нюху вже не актуальні.  Зараз це – нежить, нудота, можлива діарея.

Медзаклади громади отримали нові швидкі тести на антигени. Протестуватися може кожен, хто має  найменші ознаки захворювання. Пункти тестування дивіться ТУТ.

Щодо вакцинації – мобільна бригада проходить відповідне навчання. Після отримання сертифіката й вакцини вона приступить до роботи. 29 березня у Шишаках відкрився кабінет щеплення.

Нагадаємо, у Шишацькій громаді закрили школи і посилили карантинні заходи.

Закликаємо мешканців Шишаччини дотримуватися карантинних заходів: носити маски, дезінфікувати руки, тримати соціальну дистанцію, уникати зайвих контактів.

По темі:

Немає коментарів:

Дописати коментар