вівторок, 13 квітня 2021 р.

ШИШАЦЬКУ ШКОЛУ ІМЕНІ ВЕРНАДСЬКОГО РЕМОНТУВАТИМУТЬ ДО 2022 РОКУ

Капітальний ремонт Шишацької опорної спеціалізованої школи імені В.І. Вернадського мають завершити до кінця 2022 року.


Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції перший заступник голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін.

Цього року на Полтавщині відбуваються капремонти та утеплення шкіл у Шишаках, Диканьці, Лубнах, Миргороді й Щербанівській громаді. 

Заплановано також придбати для середніх закладів області 56 кабінетів біології, 48 - фізики, 49 - хімії, 68 - математики та 62 - географії, 94 STEM-лабораторій та 112 шкільних автобусів.

Нагадаємо, ремонт школи у Шишаках здійснює ТОВ "Марк Строй" - підприємство, яке є фігурантом кримінального провадження за незаконне привласнення коштів при виконанні ремонтів навчальних закладів. 

Відповідно договору підряду, укладеному між підприємством та Департаментом будівництва, містобудування, архітектури та ЖКГ Полтавської ОДА, капітальний ремонт Шишацької спеціалізованої школи імені В.І. Вернадського мав бути завершений до кінця 2019 року. Вартість робіт - 43 739 500 грн.

До цього, ремонт починало робити київське підприємство ТОВ "Соцпроектбуд", яке 28 вересня 2018 року уклало Договір підряду на суму 10 850 000 грн. 

Наприкінці 2019 року виявилося, що на ремонті роботи не вистачає ще 44 млн грн. Був проведений новий тендер і 21 лютого 2020 року уклали Договір підряду з ТОВ "Марк Строй" на 43 739 500 грн. Строки ремонтних робіт відтепер продовжили до 2022 року.

Нагадаємо, що перший тендер на ремонт школи у Шишаках за 5,8 млн. грн. оголосили у серпні 2017 року. Закупівля не відбулася, тому у вересні того ж року оголосили повторний тендер, у якому перемогло полтавське ТОВ "БСК Промбуд".

Тоді видання "Шишаччина" спільно з депутатом Шишацької райради Віталієм В'юном та аналітичною платфомою YouControl провели розслідування і виявили, що полтавське ТОВ "БСК Промбуд" існує лише на папері і є звичайною фірмою-прокладкою. 

Після публікації цієї інформації і звернення депутата райради до обласного департаменту - результати тендеру відмінили.

У третьому тендері, оголошеному в травні 2018 року, перемогло ТОВ "Грифон Груп" Вони мали виконати роботи за 5,9 млн грн. 

"Шишаччина", YouControl та депутат райради Віталій В'юн у новому розслідуванні виявили, що це підприємство є фігурантом кримінальної справи за розтрату тендерних коштів, має невиконані зобов'язання та податковий борги. Після опублікування цієї інформації і звернення депутата до обласного департаменту результати тендеру знову відмінили.

У серпні 2018 року в четвертому тендері на капітальний ремонт Шишацької спеціалізованої школи ім. В.І. Вернадського перемогла київська компанія без кримінальної історії ТОВ "Соцпроектбуд". Вона й приступила до ремонтних робіт восени 2018 року. 

Проте, 2020 року Департаменту будівництва, містобудування, архітектури та ЖКГ Полтавської ОДА уже при новій обласній владі таки вдалося призначити свого підрядника - ТОВ "Марк Строй", яке є фігурантом кримінального провадження № 42017171010000217. 

За матеріалами справи, протягом 2016-2018 років ТОВ "Марк строй", під час проведення будівельних робіт на замовлення Департаменту будівництва, містобудування та ЖКГ Полтавської ОДА, завдало матеріальних збитків державним інтересам у великих розмірах. Службові особи компанії спільно із службовими особами Департаменту Полтавської ОДА завищували вартість робіт шляхом внесення недостовірних даних до актів виконаних робіт та довідок про вартість виконаних робіт, також у підписаних актах зазначали перевищені об`єми робіт порівняно з фактично виконаними, тим самим привласнювали кошти за невиконані роботи.

Скільки бюджетних коштів привласнили собі службовці компанії та департаменту під час ремонту Шишацької школи ім. В.І. Вернадського - залишається лише здогадуватися.


Довідка:
 Шишацька спеціалізована школа ім. В.І. Вернадського має статус опорної. 1988 року їй присвоїли ім’я академіка Володимира Вернадського. 1997 року отримала статус спеціалізованої школи екологічно-українознавчого профілю. У школі навчається 394 учні, працюють 78 педагогів та обслуговуючого персоналу. До школи підвозять 122 учнів з 16 населених пунктів. Має три філії у Баранівському, Великоперевізькому та Ковердинобалківському старостинських округах.

По темі:
Тендер на ремонт Шишацької школи відмінили

Немає коментарів:

Дописати коментар