пʼятницю, 30 квітня 2021 р.

ЯК ЗАРЕЄСТРУВАТИ ПАСІКУ НА ШИШАЧЧИНІ

Як у Шишацькій громаді зареєструвати пасіку та отримати ветеринарно-санітарний паспорт.


Відповідно до Порядку видачі ветеринарно-санітарного паспорта пасіки, затвердженого Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України № 338 від 19 лютого 2021 року, в Шишацькому управлінні ГУ Держпродспоживслужби налагоджена робота з видачі ветеринарно–санітарних паспортів місцевим бджолярам.

Офіційний документ має бути у кожного пасічника, який планує здійснювати реалізацію продуктів бджільництва чи потребуватиме оформлення дотації.

У документі відображаються: характеристика пасіки, її ветеринарно-санітарний стан, епізоотична обстановка, дані лабораторних досліджень, результати проведених лікувально-профілактичних заходів.

Для отримання паспорту, необхідно написати заяву, у якій слід зазначити дані власника пасіки, місце розташування пасіки, кількість та породу бджолосімей, тощо. Документ зареєструють та присвоять унікальний номер пасіки, внесуть дані щодо проведених лабораторних досліджень та клінічного обстеження.

Пасічники, які вже мають ветеринарно-санітарний паспорт пасіки, повинні звернутися для заміни його на новий.


За виготовленням вищевказаних документів потрібно звертатися до Шишацької районної державної лікарні ветеринарної медицини або до Шишацького управління ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області за адресою: смт. Шишаки, вул. Купріяна Тутки, 62. Контактний номер телефону: 0509711449, 0997577483.

По темі:

Немає коментарів:

Дописати коментар