вівторок, 13 квітня 2021 р.

ШИШАЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА ОБРАЛА СЕКРЕТАРЯ

Шишацька селищна рада сьогодні на позачерговій сесії затвердила нового секретаря селищної ради.


Сьогодні відбулася позачергова 7 сесія Шишацької селищної ради 8 скликання.

Спочатку на сесії затвердили п'ятьох нових депутатів - Семидідько Зою Володимирівну, Попович Ольгу Павлівну (Довіра), Чопа Юрія Олександровича (Слуга народу), Мирошниченка Юрія Анатолійовича і Коробку Віталія Валентиновича (ОПЗЖ).

Головним питання якої було обрання секретаря селищної ради.

Нагадаємо, посада стала вакантною у зв'язку з призначенням Віктора Іваненка головою Миргородської РДА.

Як ми й прогнозували раніше, голова Шишацької громади Олександр Тутка запропонував депутатам на посаду секретаря представника партії "Слуга народу" - Лілію Іванівну Титаренко. 

У Шишацькій селищної владі існує коаліційна домовленість між партіями "Довіра" і "СН". Зауважимо, що співпраця "Довіри" і "Слуги народу" - це не місцеве явище, а результат політичних домовленостей нардепа Олега Кулініча і Зе-влади на всеукраїнському рівні. Тому, їх спільні дії на місцевому рівні не є дивним чи винятковим явищем.

Голосування за кандидатуру секретаря селищної ради проходить таємно. 

Відразу, як селищна рада почала формувати зі складу депутатів виборчу комісію, виник скандал. Депутат від ОПЗЖ Владислав Сафонов запропонував, щоб до комісії ввійшли по одному представнику від кожної партії. Цю пропозицію також підтримав і депутат від партії "За майбутнє" Віктор Скочко. 

Проте, провладна більшість не погодилася на таку пропозицію і сформувала комісію виключно з депутатів від "Довіри" та представника "Слуг народу" Юрія Чопа. Врешті, опозиції все-таки вдалося домогтися, аби у виборчу комісію увійшов представник "За майбутнє" Володимир Сліпець. Але на більше влада не погодилася.

Депутати від партій ВО "Батьківщина", ОПЗЖ (за винятком Олексія Кругляка) та "За майбутнє" (за винятком Володимира Сліпця, який залишився проводити таємне голосування) на знак протесту покинули сесійну залу. 

У результаті таємного голосування кандидатуру Лілії Титаренко з тих, хто брав участь у голосуванні, підтримали 17 депутатів і 1 - проти. При мінімальній потребі для прийняття рішення у 14 голосів, нового секретаря Шишацької селищної ради було обрано.

При обранні секретаря селищної ради 1 грудня 2020 року Віктора Іваненка підтримали 15 депутатів.

Лілія Титаренко, Facebook

Про Лілію Титаренко відомо, що вона досі очолювала Шишацьке відділення "Приватбанку", де за 2020 рік отримала 241 490 грн заробітної плати. Це - значно менша сума, ніж зарплата секретаря селищної ради.

Також відомо, що Лілія Іванівна планувала перейти на роботу до селищної ради ще раніше. Адже 10 березня подавала декларацію як кандидат на посаду начальника відділу управління майном комунальної власності апарату виконавчого комітету Шишацької селищної ради.

За посадою Лілія Титаренко також увійде до складу Виконкому селищної ради. 

Зауважимо, що і голова Миргородської РДА Віктор Іваненко, і секретар Шишацької селищної ради Лілія Титаренко залишаються депутатами селищної ради з правом голосу на сесіях.

2 коментарі: